Zahoď mobil! 31. května na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem

31. květen 2011

Až dnes (31.5.) půjdete po ústeckém Mírovém náměstí, dejte pozor, aby vás netrefil letící mobil. Koná se tam totiž akce "Zahoď mobil" a i když je prostor pro házení ohraničen sítí, občas se stane, že ji někdo přehodí. Kromě hodu mobilem čekají na zájemce i další disciplíny. Na večer je pak připravený koncert kapely Kryštof.

Hod mobilem na cíl, zvedání činky, která má místo závaží staré mikrovlnky, třídění odpadu na čas a další drobné soutěže ovládly Mírové náměstí.

"Zahoď mobil" v Ústí nad Labem
"Zahoď mobil" v Ústí nad Labem
"Zahoď mobil" v Ústí nad Labem
"Zahoď mobil" v Ústí nad Labem

Dopoledne patřilo především školákům.Ti mohou v rámci tříd soutěžit – vítězná třída dostane dvoudenní pobyt v Českém Ráji a nejlepší jednotlivci získají nový mobil. Ten čeká i na někoho, kdo přinese starý vysloužilý přístroj a zúčastní se losování.

Funkční mobily po repasování dostanou děti z dětských domovů, ty nefunkční půjdou k recyklaci. Běžně je můžeme odnést do sběrného dvora nebo vyhodit do červených kontejnerů - jen v Ústí je jich zatím šestnáct.

Proč není dobré, aby mobily skončily v běžném odpadu, vysvětluje Jitka Šimková: „Všechny elektrospotřebiče v sobě obsahují nebezpečné látky. A zároveň mobilní telefony v sobě obsahují i drahé kovy – platinu, měď, stříbro... a ty se dají znovu použít.“

Den plný zábavy i poučení zakončí v půl sedmé večer koncert skupiny Kryštof.

autor: hau
Spustit audio