Záchranáři vyzývají lidi v Ústeckém kraji, aby kvůli ledovce raději nevycházeli z domovů

20. prosinec 2022 08:33

Lidé v Ústeckém kraji musí i nadále ráno počítat s komplikacemi při cestách do práce nebo do škol. Cesty a chodníky pokrývá na mnoha místech silná ledovka.

Záchranáři ošetřili od pondělí na 80 zraněných a nové případy stále přibývají.

„Jsou to poraněné nohy – kotníky, kolena a rozbité hlavy. Apelujeme na osoby, aby, pokud opravdu nemusí chodit ven, tak aby nechodily, dokud technické služby neprovedou nějakou úpravu těch komunikací,“ říká mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Policisté v regionu vyjížděli kvůli ledovce už k víc než 100 dopravních nehod. Nejvážnější střet řešili na dálnici D6 u Lubence, kde se zranilo 40 lidí – dálnice tam byla uzavřená zhruba 8 hodin. Podle krajské policejní mluvčí Ilony Gazdošové je opatrnost stále na místě.

Výstraha meteorologů před ledovkou zatím v Ústeckém kraji platí do 9 hodiny dopoledne. Na některých místech kraje ale opět prší nebo pršelo a podle Jany Ehertové z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu musí lidé počítat s tím, že to bude klouzat i během úterý. Mrznoucí déšť by podle ní navíc měl padat i ve středu ráno.

Situace by se mohla zřejmě zlepšit až ve čtvrtek 22. prosince ráno, kdy se mají zvýšit teploty.

Spustit audio