Z kempu v Jetřichovicích máte turistické atrakce v Českém Švýcarsku na dosah ruky

2. srpen 2023

Kemp a koupaliště Jetřichovice se nachází v krásném prostředí národního parku Českého Švýcarska. Přímo v areálu kempu je přírodní koupaliště. Nedaleko jsou turisticky atraktivní cíle jako Dolský mlýn, Šaunštejn nebo Mariina vyhlídka.

„Správcovou kempu dělám pět let. Za tu dobu jsme tu rekonstruovali sprchy, na svoje náklady jsme dělali výlevku pro karavany a obytné vozy, letos nechal pan starosta udělat přes koupaliště krásné molo,“ vypočítává správkyně Miluše Valtová.

Celková kapacita kempu je podle ní kolem 400 lidí, k dispozici jsou i čtyři čtyřlůžkové chatičky. Sociální zařízení jsou v kempu dvě – jedno u chatiček a druhé u koupaliště. Od rána do večera v kempu funguje kiosek, ve kterém se i vaří, a to hned několik druhů polévek a teplých, ne jen těch smažených jídel.

„Kemp vyhledávají nejen rodiny s dětmi, ale i důchodci nebo cyklisté. „Je to odsud jen kousek na cyklostezku, ale cyklisté musí počítat s tím, že tu jsou kopečky,“ upozorňuje Valtová.

V areálu je kromě volně přístupného přírodního koupaliště s čistou vodou také hřiště na volejbal, pingpongový stůl nebo trampolíny a dětské hřiště pro děti.

Spustit audio

Související