Využijte letního vyšisování vlasů a tónujte konečky svou oblíbenou barvou

Vlasy vyšisované letním sluncem nemusíte řešit radikálně. Nebarvěte celou hlavu jednou barvou, využijte tónovačů a získáte pěkně zabarvené pramínky.

„Sluníčko vyšisuje jen vrchní část vlasů a je škoda obarvit všechny vlasy jednou barvou, tzv. monochromatickým barvením,“ vysvětluje Jana Burdová, vlasová stylistka z Teplic. „Lepší je použít tónovač na bázi emulze, lehkého krému. Má hodně pigmentu a není v něm čpavek.“

Ve výsledku to vypadá tak, že u odrostů a v délkách jsou vlasy např. hnědé a ve špičkách, které sluníčko zesvětlilo, se objeví třeba červená. Nejde o to, obarvit celou hlavu na zrzavo, což vyžaduje určitý typ pleti a očí, ale použít barvu, která se vám líbí, jen do vyšisovaných světlých pramenů.

Hodně lidí má také po létě vyšisované vlasy od pěšinky kolem tváře dolů. V tom případě se vlasy nabarví barvou, na kterou jste zvyklí, a opět se jenom konečky natónují tou barvou, jakou máte na podzim rádi.

Přesušené vlasy volají po létě také po hydrataci. Navštivte salón, kde dostanete vzoreček regenerační masky k vyzkoušení. Regeneraci je důležité aplikovat nejlépe jednou týdně po dobu 3 měsíců.

Je přirozené, že na podzim vlasy padají. Všude je najednou spousta vlasů. Organismus se čistí a připravuje se na celkový útlum. Takové padání vlasů trvá od jednoho do tří měsíců. Podobné to bude na jaře.

Poslechněte si celé povídání ze záznamu. Pohodový poslech vám přejí Eva Bucharová a Český rozhlas Sever!

Spustit audio