Výběrové řízení na ředitele ústeckého dopravního podniku se bude opakovat

31. květen 2012

Dopravní podnik města Ústí nad Labem zůstává bez ředitele. A to i přesto, že ve výběrovém řízení uspěl ze sedmi uchazečů Milan Žaloudek z Prahy a souhlasili s ním i radní města. Nepodařilo se mu totiž přesvědčit představenstvo firmy, které proto výběrové řízení zrušilo a vypíše nové.

Milan Žaloudek měl začít řídit Dopravní podnik města Ústí nad Labem už od 1. června. Například předsedu představenstva a zároveň zastupitele za TOP09 Jakuba Zavorala překvapilo, že si v posledních dvou týdnech - tedy od skončení výběrového řízení - nezjistil více informací o podniku.

„Nebyl schopen zavnímat to, že zastupitelstvo tlačí na dopravní podnik aby šetřilo, aby snížilo prokazatelnou ztrátu ze 195 na 185 milionů korun a zarazila mě i určitá rigidnost pana Žaloudka, které jsem bohužel v prvním kole rozhovoru nepostřehl.“vysvětluje Jakub Zavoral.

Nové výběrové řízení bude delší. Zájemci budou mít více času na přihlášení a místo dvacetiminutového pohovoru by chtěl Zavoral ještě další kolo: „Pokud by bylo sedm uchazečů, tak bych tři nejlepší pozval do druhého kola. Tam bych s každým z nich nechal hodinu až dvě na to, abychom ho mohli důkladně prozkoumat. Ten nedostatek času byl poměrně fatální.“

V případě Milana Žaloudka se také objevily spekulace o jeho odborné praxi - to ale bylo i podle firemního právníka v pořádku. Přesto tato nejméně dvouletá praxe nebude v novém výběrovém řízení podmínkou.

„Praxe dva roky v dopravě je poměrně široký pojem – i člověk, který například dva roky řídil taxík, tak splňuje dva roky praxe...“ vysvětluje změny Zavoral.

Zájemci o místo ředitele ústeckého dopravního podniku se podle Jakuba Zavorala musí připravit i další novinky: „U všech uchazečů jsme připraveni materiály zveřejnit – jak životopisy, tak ty koncepce. A to ke dni vybrání. Přemýšlíme i o tom že pořídíme i audiozáznam pohovorů, které s uchazeči povedeme.“

Nový ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem by mohl nastoupit od září nebo října.

autor: hau
Spustit audio