Vloni zemřelo podle policie na silnicích méně lidí než rok předtím

2. leden 2022

Třicet šest lidí zemřelo v roce 2021 v Ústeckém kraji při dopravních nehodách. Uvádějí to předběžné policejní statistiky. Je to o sedm méně než v roce 2020.

Škody způsobené nehodami jsou ale větší než rok předtím. Vloni dosáhly 605,29 milionu korun, tedy o 77,6 milionu více než v roce 2020.

Poslední smrtelnou nehodu vyšetřovala policie 11. prosince u Nechranické přehrady na Chomutovsku. Po střetu s osobním automobilem zemřel chodec, další vyvázl se zraněním. Nehoda se stala na silnici 568 u Března ve směru na Tušimice. 

„Podle prvotních informací šli dva chodci po silnici, po srážce jeden z nich utrpěl zranění neslučitelná se životem a bohužel na místě zemřel," uvedla tehdy krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. „Druhý z chodců je v péči lékařů, jeho zranění ale nejsou ohrožující,“ dodala.

Celkem podle předběžných údajů z policejních statistik evidovala policie v Ústeckém kraji přes jedenáct tisíc nehod. Nejsou to všechny, protože řidiči k některým lehčím nehodám policii nevolají. Přesto to bylo o téměř devět set více než rok předtím.

autor: směna ČRo Sever | zdroj: ČTK
Spustit audio