Vítězem ankety Krušnohorská nej za rok 2021 se stal Selský dvůr v Braňanech

7. říjen 2022 15:28

Takzvaná Krušnohorská nej vybírají z novinek v oblasti turistického ruchu každý rok návštěvníci Krušných hor a obcí a měst v jejich okolí. Anketu organizuje Destinační agentura Krušné hory. V minulosti získala ocenění například zážitková atrakce zip line v Klínech na Mostecku nebo Thermalium v Teplicích. Lidé nominují konkrétní turistické atrakce a pak hlasují, která z nich v anketě zvítězí.

Držitele ocenění za rok 2021 vyhlásili 7. října po poledni v Braňanech na Mostecku. Letošní ocenění totiž získal tamní Selský dvůr. Návštěvníci si v něm mohou prohlédnout chov domácích zvířat a koní, součástí dvora je i restaurace. Vítěz ankety dostal šek na 50 000 korun.

Podle vedení Destinační agentury Krušné hory se ankety účastnilo zhruba 500 hlasujících, zhruba polovina dala hlas právě Selskému dvoru v Braňanech.

Na druhém místě se umístilo Podkrušnohorské technické muzeum se svou imitací důlní štoly a závěsným důlním vláčkem, třetí místo obsadilo večerní lyžování ve ski areálu na Klínovci a čtvrtý skončil v anketě aršík poštovních známek s motivem zámku Jezeří a Vlčích jam.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související