Vinná klobása
Velikost porcí určuje velikost hladu.
Suroviny:
4 porce vinné klobásy
hladká mouka
tuk na smažení
Postup:
- Porce klobásy stočíme do šneka, zpevníme špejlí a poprášíme hladkou moukou.
- Opečeme v rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova. Díky mouce to při smažení tolik neprská a vytvoří se jemná kůrčička.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, přílohu ještě pokapeme výpekem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.