VIDEO: Mladí řezníci z Trmic bodovali v celostátní soutěži

8. květen 2017

Petr Barcal a Antonín Hájek, žáci 1. ročníku Střední školy obchodu, řemesel a služeb v Trmicích, zabodovali v celostátní soutěži v dovednostech oboru řezník – uzenář. Z 11. ročníku soutěže ve Valašském Meziříčí si odvezli zlatou medaili za nejhezčí řeznický stůl, stříbrnou v kategorii regionální výrobek - Trmickou klobásu a bronzovou za vařenou výrobu, konkrétně jaternice, tlačenky a játrový výrobek.

Trmická škola vyslala na tuto soutěž své svěřence poprvé, a to tým dvou žáků. Jako jediní ze soutěžících to byli studenti prvního ročníku. Osm týmů, mj. z Prahy, Brna, Jeseníku, Poličky či Opavy, soutěžilo v bourání masa, vařené výrobě, senzorickém testu, o nejlepší regionální výrobek a o nejlepší řeznický stůl, kde fanoušci hlasovali přes facebook.

Trmické řezníky vedli učitel odborného výcviku Jan Málek a učitel teorie Ladislav Vlasák. Petr Barcal a Antonín Hájek vsadili na klasické jaternice, libovou tlačenku v netradičním obale a játrovou paštiku s brusinkami a koňakem naplněné ve sklenicích, jako do dělávaly naše babičky.

Spustit audio