VIDEO: Freediver Petr Kapoun si 'střihnul' pod ledem 2x20 metrů bez neoprenu

Petr Kapoun, otužilec a vyznavač volného potápění, tzv. freedivingu, využil letošní tuhé zimy a na jezeře Milada u Ústí nad Labem si zaplaval pod ledem. Společně s dalšími nadšenci, které našel na sociální síti, natočil i video. To se rychle stalo hitem internetu.

Potápění se Petr Kapoun věnuje už delší dobu, s otužováním ale začal nedávno. „Ono to přišlo tak nějak samo, pohybuji se mezi freedivery, jezdím na vodních lyžích, rád plavu a jsem takový vodní živel. Otužování ale dělám intenzivně tak dvě sezóny. Celé to vlastně začalo jako taková zábava, kdy jsme začali vymýšlet koupání na Silvestra a podobně.“

Prozradil také, že freediving vznikl vlastně ze šnorchlování, a ti nejlepší se mu věnují mnoho let. Jde o životní styl, kde musíte s fyzickou kondicí spojit správnou stravu a dál se například věnovat józe a trénovat i vlastní psychiku.

Z rozhovoru s Petrem Kapounem se dozvíte také něco o hloubkovém potápění a zazní i varování, aby někdo něco takového rozhodně nezkoušel bez tréninku a sám.

autor: Milan Král
Spustit audio