Vídeňská zelňačka
Jméno má podle párků, které můžete vyměnit a máte pak třeba zelňačku debrecínskou…
Suroviny:
2-4 nožičky vídeňských párků
4 brambory
4 velké lžíce kysaného zelí
1 střední cibule
1 lžíce sádla
sladká mletá paprika
ostrá paprika
2 lžičky hladké mouky
150 ml smetany na vaření
sůl
bujonová kostka
Postup:
1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme. Okořeníme mletou paprikou.
2. Přidáme na kostky nakrájené brambory, kysané zelí a zalijeme vodou. Osolíme nebo vložíme bujonovou kostku a vaříme.
3. Ke konci varu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme a úplně na závěr přilijeme smetanu na vaření a necháme přejít var.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.