Víc praktických ukázek a dva učitelé na třídu. Tak vypadá výuka chemie na základní škole v Meziboří

9. prosinec 2019 14:54

Dva učitelé na jednu třídu. Takzvanou „tandemovou výuku“ teď testují na základní škole v Meziboří na Mostecku při hodinách chemie. Podle vyučujících jde o náročný předmět, který některé děti těžko chápou a jiné zase nebaví. Škola se proto rozhodla začlenit do hodin víc pokusů.

„Jak už název napovídá, při tandemu jsou na výuku dva. Paní učitelka chemikářka a já. Jako student vysoké školy mám za úkol zpestřit výuku a přinést tam něco trochu víc do hloubky z té chemie,“ vysvětluje student VŠCHT Michal Dragoun.

Pro učitelku Denisu Brandtovou jde o vítanou pomoc: „Je to rozhodně obohacení, protože učím 10 stejně a Michal tam vnáší tu novátorskou tečku. Je mladší, má blíž k dětem, takže má postřehy, které já ze své pozice nemám. Motivuje mě to znovu a lépe se připravovat a dávat tomu víc.“

„Chemie nepatří mezi oblíbené předměty, takže jde o její zatraktivnění. V našem regionu má velkou budoucnost – vzhledem k tomu, že tady máme největší chemičku v republice.,“ vysvětluje ředitel školy Jan Peška, proč se pro změnu způsobu výuky rozhodli.

Tandemová výuka chemie je na základní škole v Meziboří na programu vždy jednou za 14 dní.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související