Vepřové na červeném víně
Zvěřinu sice nenahradí, ale chutná dobře.
Suroviny:
4 plátky vepřového masa (kýta, plecko nebo krkovice)
1 cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
1 sklenka červeného vína
1 červená paprika
1 mrkev
sůl
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, na ni dáme připravené maso, opečeme z obou stran, podlijeme sklenkou červeného vína a sklenkou vody a dusíme.
- Po půlhodině přidáme plátky mrkve a proužky červené papriky a dodusíme. Podáváme s rýží. Zeleniny můžeme dát i víc – podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.