Vepřové na červeném víně

Zvěřinu sice nenahradí, ale chutná dobře.

Suroviny:

4 plátky vepřového masa (kýta, plecko nebo krkovice)

1 cibule

2 lžíce sádla nebo oleje

1 sklenka červeného vína

1 červená paprika

1 mrkev

sůl

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme.
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, na ni dáme připravené maso, opečeme z obou stran, podlijeme sklenkou červeného vína a sklenkou vody a dusíme.
  3. Po půlhodině přidáme plátky mrkve a proužky červené papriky a dodusíme. Podáváme s rýží. Zeleniny můžeme dát i víc – podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.