Vafle
Můžete připravit domácí, nebo koupit hotové...
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- necelý sáček kypřicího prášku (obvyklá váha je 12 g, zde stačí 10 g)
- 2 vejce
- 3-4 lžíce cukru
- 100 g másla
- půl l mléka
- marmeláda
- šlehačka
Postup:
- Smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek.
- Přidáme měkké, skoro rozpuštěné (ale ne teplé!) máslo, vejce a mléko a ušleháme pěkně do hladka.
- Postupně lijeme malou sběračkou na formičky vaflovače a pečeme.
- Před podáváním doplníme marmeládou podle chuti a šlehačkou. Stačí i jen pocukrovat.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.