Vafle
Můžete připravit domácí, nebo koupit hotové...
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- necelý sáček kypřicího prášku (obvyklá váha je 12 g, zde stačí 10 g)
- 2 vejce
- 3-4 lžíce cukru
- 100 g másla
- půl l mléka
- marmeláda
- šlehačka
Postup:
- Smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek.
- Přidáme měkké, skoro rozpuštěné (ale ne teplé!) máslo, vejce a mléko a ušleháme pěkně do hladka.
- Postupně lijeme malou sběračkou na formičky vaflovače a pečeme.
- Před podáváním doplníme marmeládou podle chuti a šlehačkou. Stačí i jen pocukrovat.
Související
-
Vafle s mascarpone krémem
Zase jeden časově nenáročný moučník, na rozdíl od jiných doba konzumace bývá delší, než doba přípravy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.