V Ústí nad Labem neznámý muž za jediný den přepadl a okradl pět důchodkyň

23. listopad 2012

Policie od středečního dopoledne pátrá po mladém muži, který za jediný den přepadl pět důchodkyň. Vybírá si ženy kolem sedmdesáti let, kterým se představí jako poštovní doručovatel. Když mu otevřenou, začne jim vyhrožovat nožem a přinutí je pustit je dovnitř. Pak je okrade.

První ženu přepadl v jejím bytě zatím neznámý muž ve středu před polednem na ústeckém sídlišti Severní Terasa. „Pod legendou, že přinesl poštovní zásilku po otevření dveří se násilím dostal do bytu. Používá pohrůžku nože a následně požaduje po poškozených vydání finanční hotovosti.“ popsal jeho chování ředitel Ústecké policie Vladimír Danyluk.

Během následujících hodin zazvonil u dveří dalších čtyř seniorek. Obral je o veškeré peníze, ani v jednom případě však ženy u sebe neměly větší částky. Krádežemi získal jen několik tisíc korun.

Při posledním přepadení unikl policistům, kteří po něm v té době už intenzivně pátrali, jen o vlásek. Ústecká policie proto už včera zesílila hlídky především na sídlištích. S pomocí přepadených žen policisté také sestavili pravděpodobnou podobu muže.

„Štíhlé až hubené postavy, dvacet až třicet let, ve věku dvacet až třicet let, hnědých, krátce střižených vlasů, pohublé tváře...“ popsal Vladimír Danyluk.

Je možné, že muž se zalekne a s přepadáváním přestane. Přinejmenším na čas. Proto by měli být senioři opatrní, komu otevírají. „Chtěl bych upozornit všechny seniory, aby v případě, že jim kdokoliv zazvoní u bytu neotvírali, aby se přesvědčili, kdo za dveřmi stojí a v případě jakéhokoliv podezření ať volají linku 158.“ dodal Vladimír Danyluk.

Spustit audio