V teplickém Aquacentru dělníci opravují dlažby i skluzavky. Bazény budou do poloviny dubna zavřené

28. březen 2024

Bazény teplického Aquacentra jsou vypuštěné a pracují tam řemeslníci. Pravidelná odstávka se tentokrát protáhne na tři týdny, do poloviny dubna. Končí totiž pětiletá záruka po přestavbě plavecké haly. Zaměstnanci se proto v posledních měsících soustředili na případné nedostatky a závady, na které se záruka vztahuje.

„Práce je tu dost, nejde dělat všechno najednou. Teď jsme začali – dělají se ty stavební věci, jako třeba oprava dlažeb, stěn, výmalby. Příští týden už by se mohla začít ta bazénová technologie,“ přibližuje Zbyněk Řízek, který zastupuje zhotovitele, společnost Metrostav.

„Tu dilataci nám dělají vlastně po celém bazénu, protože si nám zřejmě sedá podlaha," doplňuje jeho slova ředitel Aquacentra Michael Paraska. Ukazuje přitom na dilatační spáru kolem velkého členitého bazénu v dětském světě, kterou řemeslníci rozšiřují.

„Tady máme nejvíc problémů – rok co rok nám praská buď mozaika, nebo nám praskají obklady kolem té dětské skluzavky. Je tam asi celkově problém s ukotvením, které je nedostatečné, takže se ta skluzavka hýbala, až se to téměř urvalo. Opravovali jsme to třeba i dvakrát, třikrát denně, a to musíte pod vodu – nemůžete vypouštět bazén,“ popisuje Paraska.

Teplické aquacentrum spojilo záruční práce s dalšími úpravami. Třeba výměnou dřevěných sedáků na lavicích v sauně.

Spustit audio

Související