V Teplicích začíná třídenní zahájení lázeňské sezony. Podívejte se na seznam dopravních omezení

27. květen 2022 09:09

Slavnostní zahájení 868. lázeňské sezóny v Teplicích omezí dopravu v centru od 27. do 29. května. V tradičním pojetí se tato akce koná po třech letech. Město navíc připravilo i několik novinek.

Od 27. května je od 8 hodin zavřená Rooseveltova ulice, a to od Laubeho náměstí u Císařských lázní až nahoru na kopec ke křižovatce u minizoo v zámecké zahradě. Kromě aut tam neprojedou ani linky MHD a Dopravy Ústeckého kraje číslo 104 a 483, které budou muset stejně jako auta tuto část objíždět.

Od 15 hodin se pak přidají uzavírky ulic Dlouhá, Papírová a U Bílinské brány.

Všechny uzavírky skončí až v neděli 29. května ve 23:00. Jejich seznam najdete na webových stránkách Teplic

Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Novinkou letošního zahájení lázeňské sezóny je, že se oproti minulým rokům méně omezuje doprava v centru města. Vedení města také rozhodlo, že Dlouhou ulici vedoucí od Zámeckého náměstí k Domu kultury už nebudou lemovat pouťové stánky, aby byla lépe průchozí.

Novinkou je podle ředitele Domu kultury Přemysla Šoby také to, že program začíná už v pátek odpoledne – takže ze dvoudenních slavností jsou třídenní.

Hudební vystoupení se odehrávají na obvyklých místech – fungovat bude scéna na Ptačích schodech, u Zahradního domu, za Domem kultury a v letním kině na zámku, kde budou třeba i divadelní představení pro děti. Jako obvykle se bude hrát také v Mušli v Šanovském parku.

Součástí slavnosti je v sobotu dopoledne svěcení pramenů u Kolostůjovy kašny v parku u divadla a ohňostroj ve 22:22.

Podrobný program zahájení 868. lázeňské sezóny v Teplicích najdete třeba na webu města nebo Domu kultury.

Spustit audio

Související