V okolí bývalé ubytovny na Střekově jsou stále rusi domácí. Další plošná desinsekce je proto nutná

25. září 2018

Do pastiček hygieniků se v bývalé ubytovně na ústeckém Střekově opět chytili švábi – přesněji rusi domácí. Bude proto nutné opakovat desinsekci.

Majitelem budovy a pozemků je společnost CPI Byty – ta už objekt zvaný „Modrá“ podle mluvčí Michaely Winklerové několikrát nechala vystříkat a další postřiky chystá.

Ke zbavení se rusa domácího je nutný „frontální útok“ – tedy na více místech. Zejména se musí zamezit jejich cestování. Proto ve svých rozvodech tepla už dvakrát provedlo postřik i Tepelné hospodářství města Ústí nad Labem a podle jednatele společnosti Ivana Holky se bude opakovat.

Do hubení rusů se zapojily také Severočeské vodovody a kanalizace – mluvčí Iveta Kardianová uvedla, že šlo o zásah v kanalizačních šachtách jak přímo v Purkyňově ulici, tak také v sousedních ulicích Kořenského a Dobrovského a samozřejmě i v přípojce k bývalé ubytovně.

Kromě postřiku, který působí zhruba 14 dní, tam pod horní stupačky šachet dali desinsekční pastu s působností cca 2 měsíce.

K přemnožení rusů pomohlo podle ředitelky KHS Lenky Šimůnkové i teplé počasí a odpadky, které byly venku. Obvodní radnice proto zařídila úklid a častější svoz odpadu – zároveň o pořádek požádala i obyvatele okolních domů.

Budoucnost objektu bývalé ubytovny je zatím nejistá. O její výkup stojí současné vedení střekovského obvodu – nechalo si udělat i znalecký posudek. Oficiálně ale společnost podle Michaely Winklerové nikdo z radnice ani z magistrátu k jednání o prodeji nevyzval.

Koncem června skončila i ubytovna v centru města v Klíšské ulici – tam problémy s hmyzem nebyly, ale i tu musela firma vyklízet. V tomto případě zvažuje CPI Byty, že by si budovu nechalo a pronajímalo tam byty.

autor: hau
Spustit audio

Související