V nové opeře ústeckého divadla vystupují i artisti

29. březen 2012

Leoncavallovy Komedianty uvede v pátek večer jako předposlední premiéru této sezóny Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem.

Režisér Zbyněk Brabec si chválí choreografii Vladimíra Gončarova i sólisty, kteří ji při svých náročných pěveckých partech zvládali. „Možná, že to zní velice sebevědomě, ale já jsem velice spokojený s výsledným tvarem, který samozřejmě nezáleží jenom na mě. Operní divadlo je podle mě kolektivní záležitost. A kolektiv táhl za jeden provaz,“ pochvaluje si Brabec.

V roli Neddy, hlavní ženské postavy Komediantů, se představí Jarmila Baxová. „Vzhledem k tomu, že to není přirozený pohyb, tak na to člověk zvlášť ze začátku musí usilovně myslet. Ale postupně si zvykne. I hudebně je to napsané tak, že ten jakoby panenkovký pohyb s hudbou velice dobře souzní“, říká Baxová.

Opera Komedianti v Severočeském divadle opery a baletu

V roli žárlivého a nakonec i vraždícího Cania střídají Wei Long Tao a Giancarlo Ruggieri. V představení vystupují i dva artisti. „Chtěl jsem, aby to bylo co nejpravdivější. A myslím si, že ti dva artisté, kteří tam po celé představení fungují, inscenaci opravdu pomohli,“ dodává Zbyněk Brabec.

Komedianti mají v Severočeském divadle opery premiéru tento pátek v 19 hodin. S dalším představením se počítá v úterý 3. dubna.

Spustit audio