V Mostě zahajuje provoz velkokapacitní očkovací centrum v tamní sportovní hale

22. duben 2021 09:26

Malá tělocvična sportovní haly v Mostě se od 22. dubna proměnila v nové velkokapacitní očkovací centrum. Zároveň tím končí očkování proti covid-19 v mostecké nemocnici.

Očkovací centrum má vstup z boku sportovní haly. Lidé, kteří tam přijedou autem, mají přes silnici před halou vyhrazené velké parkoviště s desítkami míst.

V provozu bude očkovací centrum každý den od 8. do 18. hodiny. Jeho kapacita je až 1 000 očkovaných denně, podle krajského koordinátora očkování Petra Severy to ale v prvních týdnech bude, v závislosti na množství vakcin, jen kolem 200 až 300 lidé denně.

Ačkoliv očkování proti covid-19 v mostecké nemocnici končí, SMS z registračního systému přesto mohou zvát ještě k očkování právě tam. Rezervační systém ministerstva zdravotnictví totiž podle krajského koordinátora očkování Petra Severy neumí rychle zareagovat na změnu očkovacího místa.

Lidem tak budou zřejmě ještě do 23. dubna chodit SMS, zvoucí k očkování do nemocnice. Tam ale už očkováni nebudou, musí přijít do sportovní haly. Pro ty, kteří tuto změnu nezaznamenali, je do pátku připravena u nemocnice kyvadlová doprava, která je do sportovní haly na očkování zdarma odveze.

Očkování se z nemocnic přesunulo do velkokapacitních očkovacích center už v Teplicích, Děčíně a dnes v Mostě. V Chomutově je velkokapacitní očkovací centrrum součástí nemocnice.

V Ústí nad Labem v Hoření ulici v bývalém rektorátu by pak podle mluvčího kraje Martina Volfa mělo začít fungovat od 3. května.

Datum otevření velkokapacitního očkovacího centra v Rumburku ještě není jasné.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související