V Litvínově zdokonalili třídění odpadů. Přibyly kontejnery na plechovky od nápojů nebo konzervy

16. listopad 2020 07:46

Desítky kontejnerů na nápojové plechovky nebo prázdné konzervy rozmístili v ulicích Litvínova na Mostecku. Vyváží je firma, která se ve městě stará o svoz veškerého dalšího odpadu.

V Litvínově jsou už delší dobu samozřejmostí nejen nádoby na papír a plast, ale i elektro a bio odpad. A lidé se je podle radnice naučili využívat.

Nádoba na plechovky od nápojů a konzervy v Litvínově

„Naším dlouhodobým cílem je zlepšování kvality třídění odpadů. Nově jsme do ulic rozmístili 36 kusů šedých nádob. Přesné lokace jednotlivých kontejnerů mohou obyvatelé Litvínova najít na webu města,“ vysvětluje starostka Litvínova Kamila Bláhová z hnutí ANO a pokračuje: „Lze tam hodit třeba konzervy od potravin, plechovky od nápojů nebo drobný kovový odpad. Naopak se tam nesmějí vhazovat například plechovky od barev.“

Podle radnice obyvatelé Litvínova třídí odpad z domácností poměrně poctivě. Vyplývá to z dat za poslední léta.

„V Litvínově se třídí poměrně úspěšně. Každý rok je vytříděného odpadu o desítky tun více. Bohužel se v roce 2019 oproti roku 2018 vytřídilo méně kovu, to ale očekáváme, že se zlepší, protože jsme pořídili nové popelnice na tříděný kov,“ říká mluvčí města Jitka Pavlíková.

Kromě kontejnerů na kovy, papír, plasty, elektro a bio odpad jsou v ulicích Litvínova také nádoby potravinové oleje a textil.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související