V Litoměřicích začíná dvoudenní veletrh vzdělávání, a to včetně Techdays

3. listopad 2023 15:50

Litoměřické výstaviště hostí od 3. listopadu dvoudenní veletrh vzdělávání. Součástí akce určené hlavně žákům 8. a 9. tříd základních škol jsou také Techdays. V těchto stáncích se vystavovatelé zaměřili na možnosti technického vzdělávání.

Organizátoři si pro žáky po oba dny připravili program od 8:00 do 17:00. Pavilon H na litoměřickém výstavišti hostí celkem 25 středních škol s nejrůznějším zaměřením.

V jednotlivých stáncích žáci mohou získat kompletní informace o studijních plánech i kariérních dalších možnostech. Vedle škol se během dvoudenního programu představí také konkrétní firmy. Budoucí absolventi si tak budou moci udělat lepší představu o profesních příležitostech i pracovních pozicích, o které je v regionu mezi zaměstnavateli největší zájem.

Kromě Hospodářské komory má na veletrhu zastoupení také Armáda ČR a Policie ČR nebo například cechy klempířů, pokrývačů a tesařů.

Techdays nabídnou workshop i soutěž

Vedle konkrétních prezentací bude pro návštěvníky připravený také doprovodný program. V rámci něj mohou návštěvníci v pátek i v sobotu zhlédnout odborné prezentace, přednášky a videoprojekce.

Techdays v Litoměřicích (ilustr. foto)

V pátek 3. listopadu od 14:00 do 16:00 mají lidé také možnost zapojit se do diskusního workshopu. Ten má jediný cíl, a to podpořit technické vzdělávání – jde o tzv. Techdays.

Hlavními tématy budou podle organizátorů perspektiva absolventů technických oborů, lesk a bída duálního vzdělávání a aktuální situace a vývoj na trhu práce.

Součástí programu je také soutěž – hlavním úkolem jejích účastníků je navštívit všechna označená stanoviště a získat do své soutěžní kartičky razítko. Vyplněné kartičky následně vhodí lidé do boxu, který se bude nacházet u pódia v pavilonu H.

Losování výherců proběhne na Facebooku Zahrada Čech. Hlavní výhrou je iPad nebo poukázky od městských kulturních zařízení.

Spustit audio

Související