V Krásné Lípě se uskuteční mezinárodní zimní sraz Klubu českých turistů

7. leden 2022 12:40

Mezinárodní zimní sraz Klubu českých turistů má být příští týden v Českém Švýcarsku. Turisté z Krásné Lípy ho chtějí uspořádat navzdory nejisté epidemické situaci.

Kvůli pandemii koronaviru se akce vloni konat nemohla, letošní ročník tak klub připravuje na poslední chvíli a ve více variantách.

Organizační výbor nechal přípravu srazu na poslední chvíli – hlavně kvůli obavám ze zákazu kulturních akcí. „Nechtěli jsme zklamat lidi, kteří se na to těšili. Kteří se na to těšili už vloni. Máme přihlášeno spoustu lidí ze Slovenska, delegaci z Maďarska, plno Moraváků,“ vysvětluje předseda krásnolipského klubu Václav Hieke a dodává: „Chceme to udělat s koncertem, turistickým bálem a s přednáškami.“

Nejvíc lidí jezdí jen na jeden den a bez registrace

Krásnolipští turisté přebírali symbolickou štafetu pořádání zimního srazu v roce 2019 v Polici nad Metují, tehdy se akce zúčastnilo bezmála dva tisíce lidí.

Zimní táboření turistů na Vlčí hoře

„Zatím je závazně přihlášeno 141 lidí, ale pořád se to mění – lidé se stále přihlašují,“ dodává Heike s tím, že nejvíc lidí přijíždí na srazy na jeden den a většinou bez přihlášení.

Kvůli kulturním akcím, jako jsou například plesy, přednášky nebo koncerty, musí účastníci předložit při příjezdu platný očkovací certifikát či potvrzení o prodělané nemoci.

Účastníky srazu čeká kultura, výlety, běžky i zimní táboření

Mezinárodní zimní sraz začíná v Krásné Lípě ve čtvrtek 13. ledna a trvá až do neděle 16. ledna.

Pro účastníky jsou kromě kulturních akcí připravené také výpravy do Českého i Saského Švýcarska a Lužických hor, a když napadne sníh, tak i běžkařské výlety. Součástí srazu je i nejsevernější zimní táboření ve stanech na Vlčí hoře.

Spustit audio

Související