V Domově důchodců v Bystřanech začali opět využívat speciální box pro návštěvy

14. prosinec 2021 08:34

Pokud se v těchto týdnech vydáte na návštěvu do Domova důchodců v Bystřanech u Teplic, budete muset použít návštěvnický box. Jde o speciální kabinu přepaženou sklem, do které klienti domova vcházejí z jídelny a návštěvníci z venkovní terasy. Jiné návštěvy prozatím v bystřanském domově nejsou povolené.

„Tady z té strany jde klient, a odsud jde návštěva,“ objasňuje fungování návštěvnického boxu zástupkyně ředitelky Jitka Chlebanová a pokračuje: „Nejdřív ale musí klasicky přes recepci, takže měření teploty, desinfekce – to všechno probíhá normálně. Pak jde ta návštěva venkem, klient pak jde tudy. Po návštěvě paní recepční provede desinfekci boxu a rukou klienta. Ten zájem o využívání boxu je opravdu veliký.“

V Domově důchodců v Bystřanech začali opět využívat speciální box pro návštěvy

Návštěvnický box vyzkoušel i obyvatel domova Erich Kotas: „Jo, párkrát jsme se tam sešli, je to pěkný. Mohli jsme si popovídat, všechno si říct a sáhnout si na sebe. Ještě se dohodneme, jak to bude na Vánoce, jestli bychom třeba potřebovali test. Prostě to musíme vydržet.“

Odcházet na Vánoce do rodin ale vedení domova podle Jitky Chlebanové nedoporučuje.

„Nedoporučujeme to, ale nezakazujeme. Je to na uvážení klientů a rodinných příslušníků. Lepší by samozřejmě bylo, kdyby nikam nešli, eventuálně pak třeba s testy,“ dodává Chlebanová.

Test je potřeba také pro návštěvy v návštěvnickém boxu, nebo dokončené očkování případně doklad o prodělaném covidu v době 180 dnů před návštěvou.

Spustit audio

Související