V Chocni hořela ubytovna, hasiči evakuovali 17 lidí včetně 4 dětí

12. leden 2024 08:50

V Chocni hořela ve čtvrtek pozdě večer ubytovna, hasiči evakuovali 17 lidí. Asi polovinu z nich město nouzově ubytovalo ve svém ubytovacím zařízení. Nikomu se nic nestalo.

„S největší pravděpodobní hořelo od kamínek, v kterých si lidé topili. Chytla jedna část ubytovny. Bylo evakuováno 17 lidí, z toho čtyři děti,“ řekl starosta Jan Pažin (Živá Choceň). Město poskytlo ubytování osmi lidem, kteří to potřebovali.

Choceň má místa pro ukrajinské uprchlíky v objektu bývalé lesní správy. „Jsme domluvení, že by se dneska měli vrátit, ale když bude potřeba, budeme hledat řešení, aby tam mohli zůstat delší dobu,“ řekl Pažin.

Zásah hasičů při požáru ubytovny v Chocni

Areál soukromého hotelu a ubytovny je v bývalé Lichtenbergově vile. Má tři novodobější trakty, jeden z nich poškodil požár. Hlavní historická budova ohněm zasažená nebyla. „Prostory ubytovny byly silně zakouřené. Bylo nutné rozebrat střešní krytinu. Zásah při rozebírání střechy byl kolem 21:00 přerušen, protože hrozilo propadnutí a zřícení střechy,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Škoda je vyčíslená přibližně na 300 000 korun. „Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Požár ale mohl vzniknout od topidla,“ dodala Horáková.

autoři: Barbora Soukupová , Honza Ptáček | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio

Související