Ústí nad Labem nakonec dostane slíbené evropské peníze na opravu bazénu na Klíši

9. červen 2015

Ústečané mají opět naději, že se dočkají na přelomu roku opravené plavecké haly na Klíši. Město se totiž s Regionálním operačním programem Severozápad dohodlo na úpravách, které zajistí využití předem schválených peněz. Ústí totiž halu opravuje v rámci programu rozvoje města a ne jako samostatnou akci.

„Já bych rád, aby se opravdu ohlídala stavba našeho bazénu, protože já si to bez něj nedokážu představit,“ komentoval letos na jaře opravu plavecké haly na Klíši nevidomý plavec Miroslav Smrčka z Ústí nad Labem.

Zatím to vypadá, že se jeho přání splní. „Jsme v jednání s regionální rada a teď bych nerad předjímal, ale je to na dobré cestě, takže ta dotace by se mohla vyrovnat zpátky,“ prozradil už dříve náměstek ústeckého primátora Martin Mata z hnutí ANO.

Dotační úřad Severozápad dotaci skutečně vyrovnal do původní výše. „Plavecký areál v Ústí na Klíši výbor regionální rady schválil s dotací 153,7 milionů korun. Schvalovala se administrativní změna tak, aby město mohlo dočerpat konečnou alokaci IPRM,“ vysvětluje ředitelka úřadu ROP SZ Jana Havlicová.

Cena opravy plavecké haly se kvůli sporným položkám snížila z více než 254 na zhruba 190 milionů korun.

Úřad, který původně počítal s dotací ve výši 60 procent tak příspěvek z evropských peněz zvýšil na 80 procent a město dostane původně slíbenou dotaci. Areál na Klíši má být hotový do konce roku tak, aby se stihly vyfakturovat práce do konce programovacího období.

autor: bach
Spustit audio