Ústí nad Labem chce získat zpět autobusové nádraží

10. duben 2017

Vedení města Ústí nad Labem jedná s vlastníkem bývalého autobusového nádraží o jeho odkoupení. Nabízenou cenu od 160 do 200 milionů korun ale město odmítá.

Podle náměstka primátora, Pavla Dufka z Ústeckého fóra občanů, bude vedení usilovat při jednání se společností BusCom o jejím snížení. Kolik by město bylo případně ochotno za areál zaplatit, ale radnice nemá stanoveno. Zatím nemá na cenu areálu ani znalecký posudek. Podle Dufka by přišel na řadu až po jednáních s majitelem.

Na to, jestli autobusové nádraží potřebuje, nemá vedení města podle Dufka jednotný názor.

„Tento pozemek je v centru města, mohl by být do budoucna rozvojový. Nejen na autobusové nádraží. Může tam vyrůst cokoliv, třeba bytové doby, může tam být potřeba v souvislosti s vysokorychlostní tratí, mohou se tam rozšířit obchodní centra, muzeum, divadla, cokoli nás napadne,“ uvedl Dufek.

Krajské město nemá autobusové nádraží od konce roku 2011. Místní a krajské spoje jezdí z několika míst. Dálkové autobusy městem jen projíždějí a zastavují na třech místech ­ poblíž bývalého nádraží, u obchodního centra Forum a u hlavního vlakového nádraží.

Areál fungoval jako autobusové nádraží od 80. let. Původním účelům přestal sloužit na konci roku 2011. Majitel nechal tehdy kvůli havarijnímu stavu odstranit nadchody a nástupní místa. V současné době tam provozuje jedno z největších parkovišť ve městě.

autor: frj | zdroj: ČTK
Spustit audio