Ústečtí důchodci se můžou zdarma scházet v Domě kultury

1. únor 2016

Město Ústí nad Labem až do loňského roku dávalo peníze na provoz klubu Elixír - tam se denně scházely skupiny seniorů k různým aktivitám. Klub na konci roku skončil. Vedení města slíbilo, že nejen důchodcům z Elixíru, ale i ostatním, poskytne prostory, kde se budou moci scházet.

A tak se také stalo - od ledna už senioři zaplňují restauraci a klub v Domě kultury. Věci jako topení nebo osvětlení řeší paní Švábová s magistrátem jak se říká za pochodu. Vedení města chtělo nejen důchodcům z klubu Elixír zajistit rychle prostory už od ledna. O patro níž, v restauraci, se pak v různých dnech scházejí až desítky seniorů z různých spolků. „Třeba jako na besedě o bezpečnosti," říká Věra Franková ze Svazu důchodců.

Senioři v ústeckém domě kultury

Důchodci za prostory v domě kultury neplatí nic. Město se dohodlo s provozovatelem restaurace a klubu - neplatí mu nájem, ale jen služby. Letos to bude podle předsedkyně sociální komise a tajemnice Rady seniorů Lenky Jaremové z Ústeckého fóra občanů 300 tisíc korun.

Smlouva je zatím na tento rok - senioři se tam můžou scházet čtyři dny v týdnu a provozovatel jim také zajišťuje občerstvení. Který spolek se kdy schází, koordinuje nově ustanovená Rada seniorů

autor: hau
Spustit audio