Ústecký kraj prodal pozemky s garáží na ústeckém Bukově. Dražbu provázel mimořádný zájem

26. květen 2022 13:07

Ústecký kraj uspořádal 26. května další dražby nepotřebného majetku. V nabídce byly bývalé hraniční přechody nebo pozemky. O jednu z prodávaných nemovitostí na ústeckém Bukově byl velký zájem – garáž s pozemky se nakonec kraji podařilo prodat za výrazně vyšší cenu.

„Nejnižší podání je milion korun. Učiní někdo z účastníků dražby podání nabídky? Milion a třicet? Takže první podání je milion a třicet pro účastníka s číslem 11,“ okomentoval první podání v dražbě garáže a pozemků v ústecké čtvrti Bukov vedoucí krajského majetkového odboru Jindřich Šimák.

Čtěte také

O nemovitosti byl velký zájem – na dražbu přišlo 11 dražitelů. Cena se tak rychle zvyšovala. Garáže s pozemky se nakonec podařilo vydražit za víc než 2,5 milionu korun.

Krajskou dražbu vyhrál Pavel Žák, jednatel stavební firmy, která chce pozemky využít k rozšíření svého sídla.

„Vzhledem k tomu, že je to v sousedství naší firmy, tak ten pozemek potřebujeme pro rozvoj naší stavební firmy – už jsme se tak rozrostli, že nám stávající pozemek nestačí,“ uvedl Pavel Žák.

Některé nemovitosti se kraji stále nedaří prodat

S výslednou cenou dražby byl vedoucí krajského odboru majetku Jindřich Šimák spokojený: „S ohledem na to, že je to víc než dvojnásobek znaleckého posudku, tak musí s výsledkem dražby panovat spokojenost.“

Na otázku, proč tentokrát dal Ústecký kraj přednost fyzické dražbě s přítomností dražitelů před elektronickou, Jindřich Šimák odpověděl: „Chceme to střídat, protože někteří zájemci se do elektronické dražby nepřihlásí – přijde jim to komplikované a neumí tolik s tou technikou. Ten druhý důvod jsou náklady – ty jsou u elektronické dražby mnohem vyšší, protože tam funguje odměna pro provozovatele portálu té dražby.“

Ne všechny nemovitosti se ale podařilo kraji prodat. Například o nabízený hraniční přechod v Mníšku na Mostecku opět zájem nikdo neprojevil.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související