Ústecký kraj o víkendu zažije Jarmark chutí, vinobraní i Malý Hamburk

22. září 2022 07:00

Máte chuť navštívit Jarmark chutí, nebo spíš Sladký festival? Láká vás víc vinobraní, nebo výstava pro chovatele? Kulturních akcí je o víkendu v Ústeckém kraji spousta.

Sobota 24. září

V sobotu 24. září od 10 do 20 hodin pokračuje v Teplicích na kolonádě a v parku Jarmark chutí. Čekají vás porcelánové trhy, stánky s lahůdkami a taky vaření na pódiu s Markétou Hrubešovou, Honzou Heřmánkem, Lukášem Uhrem a dalšími zajímavými hosty. Po celý den je připravený doprovodný program a také přednášky o výživě a o zdravém životním stylu.

Jarmark chutí v Teplicích

Na sladko to v sobotu ladí v Mostě – od 10 hodin v obchodním domě Central bude k vidění i ochutnání spousta čokolády a sladkostí v různých tvarech, chutích a vůních, děti si budou moci vyzkoušet zdobení perníčků a dortíků nebo výrobu lízátek.

Svatováclavské vinobraní si můžete od 10 do 17 hodin užívat v Kadani v areálu Františkánského kláštera. Uvidíte zpracování hroznů – mletí, odzrnění, rmutování a lisování a můžete ochutnat letošní burčák, čerstvý vinný mošt i víno. Kromě výstavy věnované vinařství na Kadaňsku či slavnostního otevírání „Hory“ uvidíte také ukázkové zpracování vinné révy.

Výstava Náš chovatel v Lysé nad Labem ukazuje to nejlepší, co se podařilo ve Středočeském kraji odchovat

Chovatele to bude táhnout na výstaviště do Loun, kde je od 9 do 17 hodin výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb.

Krásně se můžete pobavit u nestárnoucí klasiky – u muzikálu Noc na Karlštejně, který můžete vidět od 17 hodin v Severočeském divadle v Ústí nad Labem. Michaele Noskové to jako Elišce Pomořanské opravdu sluší, neméně pak Radku Zimovi v roli Karla IV.

Písničkář Karel Plíhal má v sobotu koncert v kulturním domě v Krásné Lípě, začátek je v 19 hodin.

Pro milovníky turistiky i historie zároveň tu pak máme pozvánku do Varnsdorfu – ve 14 hodin je sraz na hrázi rybníka Kočka a bude to vycházka po bývalých vsích, spojených později do města Varnsdorfu. Provázet vás bude Jaroslava Štěpánková.

Písničkář Karel Plíhal

Mezinárodní den zvířat a Mezinárodní den ošetřovatelů se v sobotu od 14 hodin bude slavit v děčínské zoo. Je to příležitost dozvědět se spoustu zajímavostí a nahlédnout do práce ošetřovatelů.

Neděle 25. září

Dům kultury v Ústí nad Labem zve v neděli od 19 hodin na představení komedie Poslední ze žhavých milenců. Barney Tringold, starší majitel rybí restaurace v New Yorku, se po letitém spořádaném manželství odhodlá k první nevěře. A jak to dopadne? Příběh vám odehrají v hlavních rolích Simona Stašová a Petr Nárožný.

Simona Stašová

Divadlo a soutěže pro děti jsou připravené na nedělní 16. hodinu vedle magistrátu v Mostě – hledejte titulek Pohádkování a ještě dřív – už od 13 hodin si můžete užít Bargshow s Obelixem, což je zábavné odpoledne se Zdeňkem Lukeslem a program doplní i vystoupení tanečního studia Kamily Hlaváčkové.

Zastavíme se ještě dvakrát v Ústí nad Labem – od 13 hodin je start společné cyklojízdy od přívozu ve Velkém Březně až ke kavárně Kolocafé u Benešova mostu v Ústí nad Labem. Je to součást Zamykání Labské stezky, připravený je program pro děti i soutěže. V 15 hodin pak začíná v ústeckých Městských sadech další díl hudebního festiválku Malý Hamburk – tentokrát vystoupí Poslední šance Míry Ošance, Vnitroblok a skupina Točílas.

Labská cyklostezka

V Račicích, v Labe aréně v neděli vrcholí Mistrovství světa ve veslování. Je to špičková sportovní akce, která se do Česka vrátila po 29 letech.

Na závěr jsme si nechali dvojpozvánku do Loun – od 9 do 17 hodin je na výstavišti tradiční výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb a ve 14 hodin začíná v tamním kulturním domě Zastávka pravidelné odpoledne s Lounskou třináctkou, což je příležitost pro milovníky dechové hudby.

Spustit audio