Ústecký kraj o víkendu nabízí Casanovské slavnosti, Interportu i řadu dalších akcí

6. červen 2024

O víkendu se v Ústeckém kraji můžete těšit třeba na koncert The Boom, Interportu nebo Casanovské slavnosti. Koná se také Motobraní a Víkend otevřených zahrad.

Sobota 8. června

Skupina The Boom Beatles Revival Band and Orchestra vystoupí ve velké sestavě v zahradě Českého rozhlasu Sever, Na schodech 10 v Ústí nad Labem. Hostem bude mladý talentovaný muzikant Vojtěch A. Bergmann. Je to tradičně benefiční koncert na podporu nevidomého plavce Miroslava Smrčky, který už ze světových soutěží přivezl nejednu cennou medaili.

V sobotu také vrcholí soutěžní festival Interporta – v ústeckém Domě kultury od 16 hodin vystoupí skupiny Kliďánko, slovenská Moruša, Pacifik, Po Prad z Polska, Spirituál Kvartet, Justin Lavash a další.

FOTO - Dan Bárta a Rozhlasový Big Band Gustava Broma (14. prosince 2021, Tomáš Vodňanský).jpg

Duchcovský zámek i město samotné ožijí Casanovskými slavnostmi – už od 10 hodin. Připraveno je několik scén, divadlo, kejklíři, soutěže, taky ukázky dovedností jezdeckých koní a jízdy kočárem, hrát a zpívat budou skupiny Vesna, Kabát Revival Plzeň, Davide Mattioli a na závěr – před ohňostrojem i skupina Jelen.

Česká Kamenice je 8. června plná hudby a dalšího programu. Koná se tam totiž hudební festival Kámen!ce 2024. Odpoledne ve 14.40 bude hrát Luboš Pospíšil a 5P, v 18.30 David Kraus a Gipsy Brothers, večer pak vystoupí Dan Bárta a Illustratosphere a Pam Rabbit, a to je opravdu jen malá ukázka z pestrého programu.

Dětský den mají na sobotu naplánovaný ve Smolnici – začíná ve 13.30 na hřišti. Bavit vás bude Zdenda Lukesle, na děti čekají soutěže, skákací hrad, megaskluzavka, malování na obličej i pěna a pro děti bude dokonce malé občerstvení zdarma.

víno, vinobraní, prázdná sklenice

A teď zas něco pro dospělé – v 11 hodin začíná na zámku v Roudnici nad Labem Roudnický košt. Ochutnávat se budou vína od vinařů z oblasti Čechy – v orientaci vám pomůže i speciální katalog.

7. ročník Motobraní na Máchově jezeře v Doksech, to je sraz všeho, co má motor a kolečka. K vidění budou jak motorky, čtyřkolky a limuzíny, tak třebas i vojenská technika a vozidla. Podstatnou část programu tvoří muzika – vystoupí kapely Hrana Koule, F. A. King, Trilobit–rock a Rammstein revival, bude i bubenická show, rytířská klání, soutěže a taky hrátky s krampusáky, kteří se sjedou z celé republiky. Výtěžek akce je určený pro léčbu malé Dominiky, upoutané na vozík. Můžete se bavit a ještě udělat dobrý skutek.

Neděle 9. června

Letos poprvé zkoušejí v Terezíně Víkend otevřených zahrad – probíhá od 9 do 17 hodin, sraz je u Infocentra a poznáte nejen běžně nepřístupné zahrady, ale seznámíte se i s faunou a flórou pevnosti Terezín.

Zámek Velké Březno

K prohlídce láká také zahrada zámku Velké Březno i zámek samotný. Od 10 do 17 hodin se přijďte zaposlouchat do vyprávění o osudech zámku a jeho obyvatel. Výstavou růží v zámeckých interiérech si pak můžete připomenout Henriettu Chotkovou. Slavná pěstitelka těchto voňavých květů vypěstovala tzv. Chotkovskou růži, jejíž unikátní exemplář bude touto dobou rozkvétat v zámeckém parku.

Zámek Stekník nabízí v době od 10 do 17 hodin mimořádné prohlídky terasovitých zahrad se zasvěceným výkladem průvodce, a když se budete chtít kochat déle, vezměte si s sebou piknikovou deku a udělejte si hezkou chvíli.

Zámek v Libochovicích zve nejen k prohlídce interiérů, ale také na výstavu kaktusů a sukulentů ve skleníku v zámeckém parku. Výstava je přístupná od 9 hodin do 16.30.

Na zbytcích původního zdiva vznikl nový objekt. To už byli hradními pány členové Svazarmu

Na zámku v Duchcově se pak od 9 do 15 hodin konají speciální prohlídky pro děti. Kostýmovaní průvodci dětem ukážou hudební nástroje, porcelán, lovecké vybavení a taky kabinet kuriozit. Program doplní loutkové divadlo.

Hrad Doubravka je jednou z teplických dominant. V neděli od 10 do 13 hodin tam můžete vy a hlavně vaše děti prožít den plný zábavy a zážitků. Uvidíte radioamatérské vysílání, výcvik psů, vyzkoušíte si překážkovou dráhu, házení na plechovky a bude i letecký simulátor a další hry a zábavy.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.