Ústecký kraj může mít problémy se zajištěním autobusové dopravy

26. červen 2018 09:47

Ústeckému kraji hrozí problémy se zajištěním autobusové dopravy. Tvrdí to regionální ředitel společnosti BusLine Milan Toms. Dopravní firmě chybějí peníze na provoz. Pokud kraj společnost nepodpoří, přestanou prý její autobusy do několika týdnů jezdit.

Podle Milana Tomse chce s krajem jednat nový akcionář společnosti BusLine. Peníze společnosti chybí například kvůli vládnímu nařízení o zvýšení mezd řidičů.

„Kraj na to poskytl pouze částečnou úhradu, takže dnes už nemáme vlastní zdroje, z kterých bychom to financovali,“ konstatoval Toms.

S novým majitelem společnosti BusLine se chce sejít i vedení kraje a situaci řešit. Stále ale platí dosavadní závazky. „Smlouva platí stále stejná. I přesto, že koupí firmu, tak to neznamená, že když to vlastní někdo jiný, že se to změní,“ tvrdí náměstek hejtmana Jaroslav Komínek z KSČM.

Kvůli zajištění autobusové dopravy založil Ústecký kraj vlastní dopravní společnost. Ta ale začne jezdit až v polovině příštího roku. Pokud se BusLine s krajem nedohodne, přestanou autobusy podle ředitele Tomse jezdit do několika týdnů.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související