Ústecký kraj je o víkendu plný festivalů. Užít si můžete i muzikál na hradě, pouť či městskou slavnost

19. květen 2022

Ani tento víkend se v Ústeckém kraji nudit nemusíte. Čeká vás pouť na Říp, festivaly hudební, jídelní, vinné nebo čajové, výstava psů či městské slavnosti. Přejeme vám šťastnou ruku při výběru...

Sobota 21. května

Po dvou letech se do Děčína vrátil Labefest – program začíná 21. května ve 13 hodin na Smetanově nábřeží a až do večera se tu budou střídat hvězdy – zazpívá Kamil Střihavka, Divokej Bill, Horkýže Slíže a další.

Kapela Divokej Bill na festivalu Léto Fest v Českých Budějovicích

Když se vydáte na hrad Kostomlaty, můžete si užít ryze původní český muzikál Jakoubek v podání Oldivadla. Jde o příběh z počátku 15. století a prostor hradu poskytuje úžasné kulisy – ať už zvolíte představení v 15 nebo 19 hodin.

Na Pouť Českého anděla se vypravte v sobotu do Ctiněvsi. V 10 hodin začíná putování ze Ctiněvsi na Říp a zpátky, krom toho je připravený pestrý program – hudba, divadlo, tvořivé dílny, řemeslné stánky a další atrakce.

Novorozené mládě outloně

Ústecká zoo zve na víkend s Kukangem – jde o ochranu ohrožených druhů a životního prostředí. Těšit se můžete na celovíkendový program i soutěž pro děti o zajímavé ceny. 

Milovníci zvířat a zejména psů si přijdou na své také v Litoměřicích – na výstavišti Zahrada Čech je od 9 do 17 hodin Mezinárodní výstava psů. Výstava pokračuje i v neděli 22. května.

Unikátní akci chystají v sobotu od 11 hodin na železniční stanici v Dubí – jde o návrat poštovní schránky. Na místě budou k dostání i poštovní známky, vydané ke 130. výročí Moldavské dráhy a zobrazující právě dubské nádraží.

Červený hrádek u Jirkova

Máte-li rádi víno, vydejte se na zámek Červený hrádek u Jirkova. Ve 12 hodin tu začíná 1. ročník Festivalu vína. Prezentovat se budou česká a moravská vinařství, chybět nebude food zóna – tedy příležitost ochutnat nějaké specialitky, odpoledne bude vyhrávat cimbálovka, večer pak Electro Swing Allstars. Vstup je zdarma, ale degustační vzorek vám nalijí výhradně do zde zakoupené sklenice.

A jestli vám to ještě nestačilo, pak mimořádně bohatý program nabízejí po celý víkend Chomutovské slavnosti. Letos připomínají 770. výročí od první písemné zmínky o městě. Historii města připomene Václav Vydra, dále uvidíte sokolníky, šerm, ohňovou show, rytíře na koních, nebudou chybět soutěže pro děti a taky kvíz pro dospělé.

Neděle 22. května

Čajů fest 2018

 

Na zahradě Českého rozhlasu Sever začne v neděli v 10:00 tradiční Čajůfest, nejstarší a druhý největší čajový festival ve střední Evropě. K vidění na něm bude přes dvacet čajoven z celé republiky i ze zahraničí. Krom ochutnávek čajů a orientálních pochoutek vás čeká i řada koncertů různých skupin, vystoupení šermířů, workshopy, divadlo a také kung-fu pro děti, výstava obrazů, masáže, malování henou – a to zdaleka není všechno. V ceně vstupenky/čajenky je 15 ochutnávek čajů zdarma a prvních 600 návštěvníků obdrží i keramický hrnek.

Pro mlsné jazyky je jako stvořený Foodfestival, který se koná 22. května od 10:00 na Mírovém náměstí v Kadani – známí šéfkuchaři vás překvapí ukázkami svého umu.

Severočeské divadlo Ústí nad Labem

Dáváte-li přednost hudebním zážitkům, pak je tu pozvánka do Severočeského divadla v Ústí nad Labem na Májový koncert. Monika Sommerová, Natálie Grossová a Radim Schwab vám zazpívají písničky Marty Kubišové, Celine Dion, skupiny ABBA a také nejkrásnější písně z našich i světových muzikálů. Začátek koncertu je už v 17:00.

Oldivadlo - muzikál Jakoubek

Kouzlo hradu a kouzlo původního českého muzikálu Jakoubek si užijete na hradě Kostomlaty od 14:00. Ožije před vámi příběh z počátků 15. století.

Na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích pokračuje Mezinárodní výstava psů, od 9 do 17 můžete obdivovat šampiony a dost možná, že si nějakého domácího mazlíka i pořídíte.

Mimořádně bohatý program nabízejí i v neděli Chomutovské slavnosti. Letos připomínají 770. výročí od první písemné zmínky o městě.

Spustit audio