Ústecké muzeum uvádí konferenci „Tajemství starého myslivce“

19. duben 2012

Jaké dopady měla v historii výroba lihovin na společnost nebo ekonomiku? O tom budou hovořit historici od nás i ze Slovenska dnes a zítra (19.-20.4.) v Ústí nad Labem na konferenci s názvem "Tajemství starého myslivce".

Ústečtí muzejníci se nechali inspirovat místním likérem. Stará myslivecká se v ústecké čtvrti Krásné Březno vyráběla od třicátých let minulého století.

Konferenci zahájí ústecký historik Václav Houfek - bude mluvit o vývoji etikety a prý vysloví i teorii o jejím autorovi. Další čtvrteční témata se týkají především výroby lihovin - jak rozvíjela průmyslová i domácí výroba nebo jaké byly daně z alkoholu.

Pátek už bude podle dalšího historika, Martina Krska spíš o vlivu alkoholu na společnost především v období první republiky. Nebude chybět ani další velké téma - prohibice.

Alkohol ovládne ústecké muzeum od tři čtvrtě na jedenáct až do večera a také v pátek dopoledne.

autor: hau
Spustit audio