Ústecké muzeum uvádí konferenci „Tajemství starého myslivce“
Jaké dopady měla v historii výroba lihovin na společnost nebo ekonomiku? O tom budou hovořit historici od nás i ze Slovenska dnes a zítra (19.-20.4.) v Ústí nad Labem na konferenci s názvem "Tajemství starého myslivce".
Ústečtí muzejníci se nechali inspirovat místním likérem. Stará myslivecká se v ústecké čtvrti Krásné Březno vyráběla od třicátých let minulého století.
Konferenci zahájí ústecký historik Václav Houfek - bude mluvit o vývoji etikety a prý vysloví i teorii o jejím autorovi. Další čtvrteční témata se týkají především výroby lihovin - jak rozvíjela průmyslová i domácí výroba nebo jaké byly daně z alkoholu.
Pátek už bude podle dalšího historika, Martina Krska spíš o vlivu alkoholu na společnost především v období první republiky. Nebude chybět ani další velké téma - prohibice.
Alkohol ovládne ústecké muzeum od tři čtvrtě na jedenáct až do večera a také v pátek dopoledne.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
NATO prý poprvé pojmenovalo své ‚červené linie‘. V nouzi by mohlo vyslat na Ukrajinu 100 000 vojáků
-
Sinoložka: Čína ekonomicky profituje z války na Ukrajině. Zaplnila prostor po západních firmách
-
8. květen sice znamenal konec války, ale také příchod traumat, která si z ní lidé odnesli, popisuje historik
-
Léky na předpis poštou? ‚Usnadní život‘, míní asociace pacientů. ‚Ohrozí kamenné lékárny‘, oponují lékárníci