Ústecké Činoherní studio uvádí Gogolova Revizora

11. březen 2011

Do ruské klasiky se pustilo Činoherní studio v Ústí nad Labem. V pátek 11. března večer uvede od devatenácti hodin hru "Revizor" podle stejnojmenné hry Nikolaje Vasiljeviče Gogola. Jde o čtvrtou premiéru v této sezóně.

Volba režiséra padla na Alexandra Minajeva. Ten už má s ruskou literaturou zkušenost - v Praze režíroval Dostojevského "Běsi". Nabídku ústeckého divadla přijal proto, že je tu podle něj vynikající soubor a herecké osobnosti. Alexandr Minajev nám také řekl, že se do Revizora pustil i přesto, že to neměl ve svých plánech. Nabídka totiž přišla v pravý čas. „Myslím si, že na to, aby začal dělat tuhle hru potřebuješ mít vyspělost jak režijní, tak duchovní. Takže to považuji za další svou životní etapu – nejdřív Běsi a teď Revizor.“

A proč by se měli přijít lidé na divadelní hru podívat? „Protože si myslím, že je tam docela i legrace a myslím si že je tam taková škála těch figurek, že se v tom každý může najít…“, říká představitel Chlestakova Jan Plouhar.

A pokud se na páteční premiéru nedostanete, další příležitost budete mít při nejbližších reprízách. Ty uvede Činoherní studio v sobotu 12. března a v úterý 22. března od 19 hodin.

autor: hau
Spustit audio