Terezín už rok omezuje noční provoz hospod a barů. Stížností na rušení nočního klidu ubylo

14. únor 2017

Časté rušení nočního klidu. To byl důvod, proč Terezín na Litoměřicku před rokem zavedl vyhlášku, která omezuje noční provoz všech pohostinství.

Na rušení nočního klidu si nejčastěji stěžovali lidé v centru, v ulici Máchova, kde je bar s automaty a hned vedle je restaurace.

„Je to tady o hodně lepší, je tady v noci větší klid,“ pochvaluje si jedna ze zaměstnankyň restaurace a dodává: „Navíc se tu může dát výjimka a provoz prodloužit, když se něco děje, takže je to zcela bez problémů.“

Máchova ulice v Terezíně byla v minulosti problematická právě kvůli rušení nočního klidu

Výjimky povolující delší pracovní dobu schvaluje rada města. „Znamená to, že stálá provozní doba nesmí zasahovat v době od 1. října do 30. dubna do doby mezi 22:00 a 6:00, od 1. května do 30. září pak do doby mezi 23:00 a 6:00. A pak jsou tam výjimky,“ vysvětluje starostka Terezína Hana Rožcová.

Podle ní funguje systém dobře. „Několik žádostí o výjimku jsme obdrželi, rada je bez problémů schválila a nebyly stížnosti ani ze strany provozovatelů, ani ze strany občanů. Šlo nejčastěji o svatby o akce, které pořádá město, nebo o plesy, zábavy a tak podobně,“ dodává Rožcová.

Dodržování vyhlášky kontroluje městská policie.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio