Teplický špaček (L.Vázlerová)

Suroviny: 750 g telecí kýty, 250 g vepřových jater, 75 g slaniny, 60 g kečupu, 1 dl bílého vína, olej, vývar, hl.mouka, sůl a na náplň: 30 g rostlinného tuku, 50 g cibule, 125 g žampionů, 2 vejce, pepř, sůl.

Postup: Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, podusíme a v závěru spojíme s vejci. Nakrájené telecí řízky hodně rozklepeme, osolíme, poklademe tenkými plátky jater a slaniny a pomažeme houbovou náplní. Svineme a upevníme nití jako ptáčky nebo spíchneme párátky. Závitky opečeme ze všech stran v rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Maso vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme vývarem a vínem, přidáme kečup a společně provaříme. Kdo má radši hladkou omáčku, přecedí ji. Příloha – rýže, hranolky, brambory…

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A POSLUCHAČI ČESKÉHO ROZHLASU SEVER!