Teplický soud odročil případ bývalého učitele krupského gymnázia. Obžaloba ho viní ze zneužití studentek

11. květen 2023 16:00

Okresní soud v Teplicích odročil případ učitele, obviněného ze zneužití čtyř studentek gymnázia v Krupce. Hrozí mu dva roky až deset let vězení, protože se podle žalobce trestného činu dopustil z pozice učitele.

Soud vyslechl 11. května tři svědky – dvě studentky a jednoho studenta, bývalé žáky krupského gymnázia, kteří ale nejsou mezi poškozenými. Soudu ale mohli sdělit a upřesnit informace z akcí, kterých se účastnili spolu s obžalovaným. Ten na gymnáziu působil jako učitel informatiky a organizoval i mimoškolní akce a letní tábory.

Podle svědků byl obžalovaný kamarádský, s některými si i tykal. Některé studentky si podle nich stěžovaly na jeho přílišný zájem.

Obžalovaný se k tomu, co u soudu zaznělo, vyjádřil v tom duchu, že si svědci podle něj pletou rok, kdy se to stalo, a že je mu líto, že se před maturitou musí kvůli němu zabývat takovými záležitostmi.

Soudce nakonec rozhodl, že sporný bod bude posuzovat jako přečin omezování osobní svobody. Uvedl také, že ještě musí projít výpovědi osob, listinné důkazy a posoudit případnou osobní účast dalších svědků na jednání. Hlavní líčení proto odročil na 8. června, kdy by podle něj mohly zaznít závěrečné řeči a také rozsudek.

Spustit audio

Související