Teplický dům dětí a mládeže vstupuje do školního roku s novou lezeckou stěnou. Nabízí ale i další novinky

10. září 2024 13:32

Školní rok začíná také pro domy dětí a mládeže. Na Teplicku startují provoz 16. září, zájemci se stále mohou hlásit. Místa se ale rychle plní a některé kroužky jsou už obsazené. Zájem je o keramiku a výtvarku nebo o vaření, tanec a různé sportovní aktivity.

„Je to fakt hustý. Budu sem chodit i na kroužek, ta stěna se mi opravdu líbí – už se nemůžu dočkat,“ hodnotí novou stěnu dvanáctiletý Daniel, zatímco si navléká sedací úvaz, a pak už běží k nové lezecké stěně.

Kroužek horolezectví v Domě dětí a mládeže v Teplicích vede Filip Čech. „Pro mě to je vymodlený, tady ta stěna u nás. Skoro mám naplněný začátečníky, pokročilé mám zatím tak z jedné čtvrtiny. Tohle je momentálně největší stěna v Teplicích,“ konstatuje.

DDM Teplice má opravenou tělocvičnu, třeba pro kroužek karate

V nejvyšším bodě lezecká stěna dosahuje šestimetrové výšky a šplhat na ni mohou děti od devíti let.

Opravená je celá tělocvična – má novou střechu a fasádu a místo starých parket speciální gumovou podlahu. Sportovní kroužky domu dětí a mládeže se sem tedy opět mohou vrátit.

Mezi letošní novinky patří podle ředitelky Terezy Kloboučníkové kroužek Mladý strážník. „Bude to ve spolupráci s městskou policií, takže tam bude městský strážník, se kterým tam bude i náš zaměstnanec. Bude to probíhat v Proseticích – na tom dopravním hřišti,“ přibližuje Kloboučníková.

Teplický dům dětí a mládeže nabízí nově také otevřený klub. Třeba pro děti, které se nedostaly do školní družiny. „Bude tam pedagog, který je bude mít na starosti. Předně to bude pro naše klienty, aby nemuseli čekat na chodbách nebo někde venku. Pokud se ale přihlásí někdo z řad veřejnosti a zaregistruje se u nás, tak není problém, aby to využíval,“ dodává Kloboučníková.

Ceny kroužků se oproti loňskému roku příliš nemění

Teplický domeček nabízí zhruba 100 kroužků, asi tři čtvrtiny z nich už jsou obsazené.

Podobně jako třeba v Bílině přibývají technické kroužky – jako třeba legorobotika. V Krupce pro ni aktuálně hledají lektora.

Kurzovné už před několika lety zvýšilo zdražení energií, pracovního materiálu nebo třeba krmiva pro chovaná zvířata. Teď už jde podle ředitelek a ředitelů domů dětí a mládeže z Teplicka jen o minimální úpravy cen.

Spustit audio

Související