Teplické lázně kvůli vysokým nákladům zdraží pobyty i vstup do Thermalia

3. říjen 2022

Lázně Teplice v Čechách připravují zdražení pobytů i vstupu do termálního bazénu pro veřejnost. Podle vedení společnosti to souvisí s růstem nákladů na provoz – podražily nejen energie, ale také potraviny nebo různé služby.

Vstupné do Thermalia, tedy komplexu bazénů s termální vodou a různých druhů saun v lázeňském domě Beethoven, se mění od listopadu.

„Od listopadu jsou vyšší ceny – z 200 korun na 250 při 90minutovém vstupu do bazénu, u 150minutového vstupu do bazénů a saun to pak bude z 300 na 350 korun,“ shrnuje obchodní ředitelka lázní Yveta Slišková.

Pro držitele vstupenek s platností do konce října to znamená, že je musí uplatnit ještě tento měsíc.

Zdraží i lázeňské pobyty pro samoplátce

Od nového roku teplické lázně připravují také zdražení pobytů. Souvisí to nejen s růstem cen energií, ale třeba i potravin. Pobyt se podle Yvety Sliškové zdraží o zhruba 10 procent na den. „Jde zhruba o 150 korun na den,“ dodává.

Jde o poplatek pro samoplátce, tedy pro ty, kteří si pobyt v lázních koupí sami – třeba jako víkendový wellness. O navýšení platby za klienty, které do lázní pošle lékař, společnost jedná se zdravotními pojišťovnami.

„Co se týče zdravotních pojišťoven, je v jednání úhradová vyhláška. To ty klienty tak úplně ale nezajímá, protože to platí zdravotní pojišťovna – nicméně věříme, že i tam dojde k určitému navýšení,“ uzavírá obchodní ředitelka teplických lázní Yveta Slišková.

Své služby teď podle ní teplické lázně omezovat nechtějí. Jsou prý plně obsazené. Další vývoj posoudí po novém roce podle aktuální situace.

Spustit audio

Související