Teplice zvelebují Janáčkovy sady. Přibyly první nové atrakce

22. duben 2017

Dětské atrakce, pohádkový les, zámečky lásky i opravený altán – tak budou vypadat Janáčkovy sady v Teplicích, které město postupně zvelebuje. Chce tam na procházky přilákat místní i turisty.

Janáčkovy sady leží na kopci v lázeňské části Šanov. Z kopce samotného je krásný výhled, třeba z už dříve opraveného altánu. Část zábradlí u jedné z cest slouží k zamykání tzv. zámků lásky, které tam dávají zamilované páry.

Od 13. dubna přibyly do sadů tři nové herní prvky. Ty ale okamžitě vandalové počmárali. Strážníci to zaznamenali v sobotu a museli je ihned zakrýt, protože kromě nápisů na nich byly i hákové kříže. Případ řeší policisté a firma, která hřiště spravuje, během neděle většinu čmáranic očistila.

Město plánuje vytvořit v sadech také pohádkový les a možná i hrad. Pohádkové dřevěné postavičky by se v sadech mohly objevit už po prázdninách a hrad by mohl vzniknout ze staré vodárny, která je na vrcholu kopce. Podle náměstka primátora Hynka Hanzy z ODS o tom chtějí Teplice jednat s majitelem, Severočeskou vodárenskou společností.

Vizí Hynka Hanzy je postavení dřevěné rozhledny na vodárně, pokud to dovolí její stav a pokud to jednání s vlastníkem umožní. Město myslí i na celkovou úpravu přírody v sadech, doplnění laviček a instalaci veřejného osvětlení.

autor: hau
Spustit audio