Sváteční lyžování nabídnou ski areály na Mostecku, Ústecku i Chomutovsku

23. prosinec 2022 09:05

I když meteorologové předpovídají vánoční oblevu, některé ski areály v Ústeckém kraji plánují otevření sjezdovek. Umělý sníh totiž podle jejich provozovatelů teplé počasí hned nerozpustí. Horší je situace s běžeckými stopami. Podle jejich provozovatelů není jisté, které okruhy a úseky se podaří na svátky upravit. Zájemci by tak měli sledovat sociální sítě a internet.

Lidé budou moci o víkendu vyrazit například na Klíny na Mostecku. Na svahu tam leží přibližně 60 centimetrů umělého sněhu. Na Štědrý den areál ukončí provoz v 16 hodin, v dalších dnech počítají provozovatelé i s večerním lyžováním. V provozu na Klínech zůstává zatím vlek poma, později by se mohla otevřít i centrální sjezdovka.

Lyžovat se bude také na Telnici na Ústecku. Tam sezonu naplno ještě nezahájili kvůli nedostatku vody. Pokud ji přinese obleva, bude nutné ještě čekat na mráz. Zatím je na Telnici puštěný dětský vlek, jezdit na 200metrové sjezdovce ale samozřejmě mohou i dospělí. Na Štědrý den bude areál v provozu do 13 hodin, další dny se bude lyžovat celý den.

S vánočním provozem počítá i menší ski areál Alšovka na Chomutovsku. Otevřeno tam bude na Štědrý den do 12 hodin, o svátcích pak do 16 hodin.

Zavřený ale zůstává Bouřňák na Teplicku. Podle provozovatelů ski areálu mají stále málo sněhu. Čekají na mráz, aby mohli spustit umělé zasněžování.

Také ve ski areálu Horní Podluží na Děčínsku posouvají začátek sezóny, a to na poslední víkend v tomto roce.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související