Studovat univerzitu mohou i lidé po padesátce. Nezáleží přitom na vzdělání, které zatím dosáhli

5. listopad 2014

Studovat univerzitu v důchodovém věku? Pokud je vám alespoň 50 let, nic nemožného. Studovat můžete na Univerzitě třetího věku při ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Na tom, jaké jste dosáhli vzdělání, nezáleží.

Jste v důchodovém věku a chcete studovat univerzitu? Žádný problém! Strach ze zkoušek ani písemek mít nemusíte, studium probíhá formou přednášek, seminářů a konzultací.

Jednotlivé semestry se platí, částky se pohybují od 200 do 1 500 Kč. K dražším patří výuka jazyků, ale také například keramika nebo malířství, kde se počítá se spotřebou materiálu na tvorbu.

Starosti si nemusíte dělat ani s přijímacími zkouškami - stačí se přihlásit a dostavit na zápis. Podmínkou není středoškolské ani vysokoškolské vzdělání, jediná povinnost je dosažení věku alespoň 50 let.

Podrobné informace vám poskytne Oddělení celoživotního vzdělávání Univerzity třetího věku při Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Podrobnosti o této formě vzdělávání se můžete dozvědět přímo na webových stránkách univerzity.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio