Studenti školy obalové techniky ve Štětí mají nově k dispozici to nejmodernější vybavení v Česku

4. září 2019

Ve Štětí na Litoměřicku se dnes slavnostně otevřela Střední odborná a vyšší odborná škola obalové techniky. Ta prošla v minulých měsících kompletní rekonstrukcí a nákupem nového vybavení.

„Nacházíme se v srdci obalového designu – tohle je totiž učebna obalové techniky, která se zabývá vývojem, konstrukcí a prototypovou výrobou obalů,“ popisuje jednu z učeben ředitel školy Jiří Konvalinka.

„To vybavení, co je tu teď, je o dost lepší, než bylo to před tím – ty plottery, počítače, grafika. Líp se s tím pracuje,“ pochvaluje si studentka Kateřina Fibichová.

Ve Štětí na Litoměřicku se dnes slavnostně otevřela Střední odborná a vyšší odborná škola obalové techniky

Práce vyšly na zhruba 100 milionů korun. Podle ředitele má teď škola nejmodernější vybavení v Česku.

„Máme tu stroje, které dokonce musí být registrované Centrální bankou, aby bylo vidět, že jsou u nás. Jsou to stroje, které podléhají vyšší kontrole, protože na nich jsme schopni vytvářet výrobky, které se už mohou trochu podobat ceninám,“ vysvětluje ředitel školy.

Štětská škola spolupracuje s několika firmami – cílem je, aby absolventi znali všechny důležité stroje a neměli následně problém s uplatněním.

Jak to v nově rekonstruované škole vypadá, se může dozvědět i veřejnost, a to při dni otevřených dveří, který je naplánovaný na 21. září.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související