Stěhování fotbalového stadionu v Postoloprtech se odkládá. Město zatím nedostalo peníze od státu

19. září 2019 09:14

Bourání tribuny a stěhování fotbalového stadionu v Postoloprtech u Loun začne později, než se plánovalo. Bude taky dražší – náklady stouply proti původním plánům skoro na dvojnásobek.

Stavební stroje vjedou do sportovního areálu příští rok. Hřiště a zázemí se musí posunout asi o 30 metrů. Přes místo, kde dnes stojí, povedou za 6 let nové pruhy dálnice D7 z Prahy do Chomutova.

Současná silnice vede jen asi 20 metrů od stadionu. Auta jezdí prakticky hned vedle tribuny s restaurací a kabinami pro hráče a rozhodčí. Všechny tyto objekty stavební dělníci příští rok zbourají a stavební firma je pak postaví na jiném místě.

Náklady na práce stouply z původních 30 na současných 57 milionů korun.

„Odhad vycházel ze studie z roku 2009, kdy byly ty ceny někde jinde. Další problém byl v tom, že se udělal geologický průzkum tam, kde bude stát nové hřiště, a zjistilo se, že pevné podloží je až v hloubce 20 metrů,“ vysvětlil starosta Postoloprt Zdeněk Pištora.

Práce měly začít letos na podzim, nakonec se ale přesouvají na příští rok. Postoloprtská radnice totiž čekala na vypsání dotačního programu z ministerstva školství, to se ale zdrželo.

Další dotaci 30 milionů dostane postoloprtská radnice od Ústeckého kraje. U té už kraj povolil odložení čerpání až na rok 2020.

Celý stadion se musí posunout asi o 30 metrů na sever. Stavba dálnice v oblasti Postoloprt potom začne v roce 2023.

autor: Libor Želinský
Spustit audio

Související