Stavební úřad dnes vyrazil na kontrolu do ústeckých Předlic. Úředníci mají podezření, že je v jedné z budov nelegální ubytovna

4. duben 2017

Potvrzení úředníků se ale nepotvrdilo. Provozovatel neměl klíče od všech místností.

Podezření na nelegální ubytovnu vzešlo z telefonního čísla – inzerátu s nabídkou ubytování, který se objevil na Facebooku. Z komentářů vyplynulo, že by mělo jít právě o tuto budovu, na fotografiích byly zařízené pokoje. Budova není jako ubytovna zkolaudovaná.

Ačkoli byli úředníci na kontrolu ohlášení, nemohli si projít celou budovou. Provozovatel totiž neměl klíče od všech místností. Kontrola se proto bude muset opakovat.

Není to poprvé, co tam je stavební úřad na kontrole. Poslední kontrola proběhla v únoru 2016. Tehdy tam nikdo nebydlel, část budovy sloužila jako kanceláře.

Kanceláře s čtyřiadvacetihodinovým přístupem jsou tam podle provozovatele Jiří Felgenhauera i dnes. Nemůže prý ovlivnit, zda se někdo například nerozhodne pracovat přes noc a případně přespat na pohovce.

Na podzim 2015 provozovatel Jiří Felgenhauer připustil, že tehdy tam občas přespávali dojíždějící dělníci nebo muži, kteří se náhle ocitli na ulici.

Majitel Rudolf Šturm tehdy říkal, že sice původně tam ubytovnu zřídit chtěl, ale rozmyslel si to - tehdy se domlouval s investorem, který by využil blízkosti dálnice a dům by si přizpůsobil na nějaké pravděpodobně logistické centrum, kanceláře.

autor: hau
Spustit audio