Startuje kampaň "Do práce na kole". Připojilo se i město Ústí nad Labem

4. květen 2015

91 Ústečanů se zapojilo do kampaně "Do práce na kole", která startuje 4. května. Měsíční akci podpořilo i město - například prvním padesáti přihlášeným zaplatí registrační poplatek. Dvou až pětičlenné týmy soutěží nejen v počtu najetých kilometrů, ale třeba i v tom, kdo pojede nejlépe oblečen.

Svůj tým má i ústecký magistrát - jmenuje se "Muly" a je v něm i Marta Šašková z odboru rozvoje.

„Je to takový hec, boj s leností. Většinu času trávím na sesli v kanceláři, takže je to i otázka boje s kily a rozhýbání těla. Na kole jezdím od jara do podzimu, když je hezké počasí, když to nějak stíhám. Nejezdím každý den, to zase takový skalní jezdec nejsem.“

Čtěte také

„Do práce je možné jezdit i v běžném oblečení. Neznamená to, že vždy je nutné se převléknout do fešného cyklistického dresu, nejlepších rukavic a helmy. Je možné jezdit i v běžném oblečení. Samozřejmě s helmou,“ konstatuje městský cyklokoordinátor Jaromír Veselý.

Na cykloportálu města můžou lidé napsat i své poznatky, kde by se dala udělat nějaká opatření.

„Problém, který stále není vyřešen, je průjezd centra města. Náhrada značek "zákaz vjezdu" za "zákaz vjezdu všech motorových vozidel". Konečně se to letos blíží ke zdárnému cíli. Předpokládám, že v rozumné době bude umožněn cyklistů přes centrum,“ větí Veselý.

Nesoutěží ale jen cyklisté, ale i samotné firmy v tom, jaké podmínky pro své zaměstnance na kolech vytvářejí. Kampaň sice už začala, ale ještě celý den je možné se přihlásit - na portálu Do práce na kole.

autor: hau
Spustit audio