Stánky s občerstvením u jezera Milada na Ústecku letos budou. Z centra města opět pojede k jezeru autobus zdarma

13. květen 2022 11:34

Stánky s občerstvením budou pro návštěvníky jezera Milada na Ústecku v letošní sezóně zajištěné. Státní podnik DIAMO se dohodl s provozovateli na otevření šesti stánků s jídlem a pitím na třech plážích kolem jezera. I letos bude k jezeru Milada jezdit zdarma autobus z centra Ústí nad Labem, a to od soboty 21. května do konce září.

U každého z šesti stánků s občerstvením bude zajištěné náhradní řešení za chybějící inženýrské sítě, říká Hana Volfová z DIAMA: „Byla úspěšně uzavřena jednání, která probíhají už několik měsíců, a středisko Chabařovice Státního podniku DIAMO, Palivový kombinát se tedy nakonec dohodl na technickém řešení, jak zajistit občerstvení na jezeře Milada.

Původně přitom hrozilo, že kvůli nedokončeným přípojkám sítí nebudou moci provozovatelé stánky otevřít. Krajská hygienická stanice totiž odmítla prodloužit výjimku pro stánkaře.

Až k jezeru Milada se lidé z centra Ústí nad Labem i letos svezou autobusem zdarma. Autobus bude jezdit od soboty 21. května do konce září. Oproti loňsku radní snížili počet jízd na deset každý víkendový nebo sváteční den. Jak uvedl primátor města Petr Nedvědický (ANO), vycházeli ze zájmu cestujících v loňském roce: „Autobus by měl pokrýt všechny hlavní časy této sezóny, včetně těch přípravných a ukončovacích od té půlky června do té půlky září, kdy byl vyhodnocen jako jezdící téměř prázdný v těch všedních dnech,“

Během prázdnin bude autobus jezdit i v pátek. Bezplatná linka na Miladu bude město Ústí nad Labem stát 490 tisíc korun.

Spustit audio