Sobotní Noční linka: Co jsme se v mládí nenaučili a dneska už to nedoženem

20. duben 2024

Které dovednosti jsou i dnes po letech naprosto mimo? Co může za to, že jste se v mládí nenaučili něco, co dnes hodně postrádáte a mohlo by vám to ušetřit spousty nervů a peněz? Máte nějaké vzpomínky na situace, kdy jste byli konfrontováni s důsledky, kde pán bůh nenadělil?

Snaha byla, ale bylo to marné, zbytečné, trapné, ponižující. Můžete uvést příklad situace, kdy vám nedostatek určitých dovedností způsobil problémy nebo komplikace? Jak se vám tyto nedostatky dařilo řešit? Jakým způsobem se snažíte předávat své zkušenosti a poznatky další generaci?

Každý neumíme všechno, ale určitě se někdy pozastavíte nad nějakou prkotinou, která vám dokáže zamotat hlavu. Když pán bůh nenadělil, tak to zkrátka nejde. Nejde, nebo nechcete? Budu rád, když v dnešní Noční lince s nadhledem probereme vaše případné životní nedostatky. Pojďme se pobavit, nebo alespoň pousmát nad naší nedokonalostí.

Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy těší už teď Honza Macoun.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.