Snížení povolené rychlosti má prozatím zklidnit dopravu v Uherském Brodě, kde nefungují semafory

10. leden 2020 10:34

Světelnou signalizaci na frekventované křižovatce vyřadil řidič, který naboural jeden ze sloupů. Provizorní semafory by zde měly řídit provoz do dvou týdnů.

Na frekventované křižovatce silnice I/50 a ulic 26. dubna a Nivnická v Uherském Brodě budou ode dneška řídit dopravu policisté. Město by se tak mělo zbavit dlouhých kolon. Příčinou jsou nefungující semafory.

Ty vyřadil z provozu řidič, který naboural jeden ze sloupů světelné signalizace a vyřadil tak z provozu celou rozvodnou síť. Oprava bude trvat delší dobu, město proto připravilo opatření, která by měla situaci zklidnit. Uvedl lidovecký starosta Ferdinand Kubáník.

Čtěte také

„Vznikají tam kolony, takže my jsme nyní přistoupili k tomu, že jsme kontaktovali dopravní inspektorát, aby nám dovolili alespoň snížit rychlost na té hlavní komunikaci z 50 na 30 kilometrů za hodinu. Zároveň jsme požádali také policii, aby na místě přihlížela,“ přiblížil pro Český rozhlas Zlín starosta.

Během dvou týdnů by provoz na křižovatce měly řídit provizorní semafory, které následně nahradí zcela nová světelná signalizace.

autor: Michal Sladký
Spustit audio

Související